Miasto Białogard » Samorząd » Napisz do nas

Polityka prywatności

Administrator
  1. Urząd Miasta Białogard szanuje prawo użytkowników do prywatności. Chcielibyśmy, by każdy internauta korzystający z naszych usług i odwiedzający nasze strony czuł się w pełni bezpieczny, stąd - wprowadzone w niektórych serwisach, systemy rejestracji i logowania. Użytkownik, po zarejestrowaniu się uzyskuje dostęp do nowych funkcji np. zamówienia newsletter’a. Rejestracja nie jest obowiązkowa.

  2. Dane zbierane podczas rejestracji
    Korzystanie z niektórych funkcji naszego portalu wymaga rejestracji. Podczas rejestracji zapytamy Cię o Twój adres email oraz hasło i login jakich będziesz używał(a) w naszym portalu. Dodatkowo możesz podać imię, nazwisko i numer telefonu – nie są to informacje wymagane. Zgodnie z aktualnie obowiązującą "Ustawą o ochronie danych osobowych", w celu rejestracji zostaniesz poproszony(a) o wyrażenie zgody na przetwarzanie swoich danych osobowych dla celów Urzędu Miasta Białogard. Poza formularzem rejestracyjnym, dane osobowe użytkowników mogą być zbierane przy okazji świadczenia innych usług lub organizowania konkursów na stronach portalu.

  3. Dane zbierane automatycznie
    Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

  4. Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
    Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty email, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres email, itp.

  5. W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?
    W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego portalu. Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego newslettera. Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku. Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie. W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych. W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa - możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

  6. W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?
    Jeżeli zapisałeś się na nasz newsletter lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz od nas otrzymywać drogą email-ową nasz newsletter.

  7. Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")
    Nasz portal może wykorzystywać ciasteczka, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony, abyśmy wiedzieli jaką stronę Ci wyświetlić. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych. Ciasteczka mogą być wykorzystywane również przez podmioty, z usług których korzystamy w portalu np. Google Analytics®.

  8. W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?
    Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem - gdy zbieramy Twoje dane osobowe, wykorzystuje protokół HTTP. Nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

  9. Zmiany naszej polityki prywatności.
    Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na tej stronie.

  10. Kontakt
    Firma zbierająca dane: Urząd Miasta Białogard z siedzibą w Białogardzie, ul. 1 Maja 18, 78-200 Białogard.

FOTOGALERIA

Gimnazjum nr 1
Gimnazjum nr 2
Szkoła Podstawowa nr 5
Szkoła Podstawowa nr 4
Szkoła Podstawowa nr 3
Biuletyn Informacji PublicznejBiuletyn Informacji Publicznej
© Miasto Białogard. Wszystkie prawa zastrzeżone Regulamin serwisu Polityka prywatności
Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. W programie służącym do obsługi internetu można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w "regulaminie korzystania z serwisu".